Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 2 vanillestokjes
  • 800 g kalfsvlees - kies een mengeling van magere en vette stukjes van zuigkalf. 
  • 80 g boter
  • 75 cl kippenbouillon
  • 2 wortelen, in blokjes gesneden
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1 bouquet garni
  • 40 g bloem
  • Sommige radijsen
  • 100 g verse doperwtjes
  • 2 eigelen
  • 20 cl kokosmelk
  • sap van 1 limoen
  • Zout
  • Peper

Bereiding:

  1. Snijd de vanillestokjes overlangs open en haal de zaadjes eruit. Leg deze opzij.
  2. Bruin het kalfsvlees in een stoofpan met de helft van de boter. Giet er de warme bouillon over. Voeg de wortelen, de ui, het bouquet garni en de vanillestokjes toe. Zet het deksel op de stoofpan en laat 75 minuten op een zacht vuur sudderen. Giet het vlees af en bewaar het vocht.
  3. Bruin de bloem met de rest van de boter in de stoofpan en giet daarna al roerend het kookvocht erbij.
  4. Giet het vlees en de groenten weer in de stoofpan, samen met de radijsjes en de doperwten. Breng het gerecht tot net aan het kookpunt en laat het daarna 10 minuten op een zacht vuur sudderen. Leg het vlees en de groenten in diepe borden.
  5. Klop de eigelen op met de kokosmelk, het limoensap en de vanillezaadjes. Haal de pot met sausbasis van het vuur en voeg er het mengsel al kloppend aan toe. Verdeel over de borden.

Smakelijk !